Huisartsenpost Oosterhout behaalt NPA-certificering

18-12-2019

Op de valreep van 2019 heeft de Huisartsenpost Oosterhout de NPA-certificering behaald. Deze certificering toont aan dat de huisartsenpost over de volle breedte van de organisatie voldoet aan hoge kwaliteitsnormen.

Kwetsbare patiënten vallen tussen wal en schip

02-12-2019

Kwetsbare patiënten vallen tussen wal en schip. Huisartsen hadden nog nooit zoveel moeite deze patiënten te verwijzen naar zorg die zij heel hard nodig hebben. Lenneke Fleerakkers, huisarts in Rijen en aangesloten bij Zorroo, vertelt hierover in een artikel in de Volkskrant en in een interview tijdens het programma KRAAK. van Omroep Brabant.

Regionaal project SUPREMOCOL voor suïcide preventie

10-09-2019

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Ook Zorroo maakt zich sterk voor suïcide preventie. Samen met GGz Breburg en ketenpartners neemt Zorroo deel aan het regionale project SUPREMOCOL. Het doel is om het aantal zelfdodingen in Noord-Brabant te laten dalen met minstens 20%.

Online vraagbaak voor Oosterhoutse mantelzorgers

05-09-2019

OOSTERHOUT – Als je vrijwillig en structureel zorgt voor een partner, familielid of buurtgenoot met een ziekte of beperking, komt er veel op je af. Mantelzorgers kunnen vanaf vandaag met hun vragen terecht op de website www.animo-oosterhout.nl. Op een tijdstip dat hen uitkomt kunnen mantelzorgers daar korte video’s bekijken waarin deskundigen antwoord geven op veel gestelde vragen. De site is een initiatief van Animo, een samenwerking van Amphia, Zorroo, GGD-west Brabant, Surplus en gemeente Oosterhout. Oosterhout telt naar schatting zo’n 12.000 mantelzorgers.

Zorroo ondertekent manifest ‘Op weg naar een Rookvrije regio’

19-04-2019

Zorroo ondertekende onlangs het manifest ‘Op weg naar een Rookvrije Regio’ van het samenwerkingsverband ‘Verbonden in Zorg’ (ViZ). Hierbij zijn aangesloten huisartsen, ziekenhuizen, laboratoria, patiënten, verzekeraars, gemeenten, apothekers, GGZ, GGD en VVT-organisaties in de regio Breda. Met het manifest geven de organisaties aan zich de komende jaren in te zetten voor een rookvrije organisatie. Zorroo is een van deze organisaties en zet zich met stoppen-met-rokenbegeleiding (ook voor organisaties) al sinds 2011 in voor een rookvrije generatie.

Langer Zelfstandig Wonen Oosterhout

02-04-2019

Twaalf organisaties slaan de handen ineen om te zorgen dat het ook in de toekomst goed wonen is voor inwoners van Oosterhout. Gisteren werd het convenant getekend voor het samenwerkingsproject Langer Zelfstandig Wonen Oosterhout.

Houdt u van wandelen én van een uitdaging? Doe mee met de Wandel Challenge!

25-03-2019

Diverse zorgpartners in de regio Oosterhout hebben in samenwerking met de buurtsportcoach een Wandel Challenge georganiseerd voor iedereen voor wie het goed is om meer te bewegen. Gedurende een aantal weken gaat iedere deelnemer de uitdaging aan om zijn of haar loopafstand stap voor stap te vergroten.

Zorroo onthult nieuwe website

11-03-2019

Het is zover: de Zorroo website is vanaf vandaag vernieuwd. De content en het design zijn flink op de schop gegaan. Ook de functionaliteiten zijn verbeterd. We nemen u mee in alle vernieuwingen en zijn uiteraard benieuwd naar uw mening!

Start Cool 2B Fit voor kinderen met overgewicht

01-02-2019

Na de carnavalsvakantie gaat het Cool 2B Fit programma van start in het Zorroo Eerstelijns Centrum in Oosterhout. Het Cool 2B Fit programma is een gevarieerd sportprogramma voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Heeft uw kind overgewicht en wilt u hem of haar aanmelden? Er zijn nog een paar plekken open.

Tips om Blue Monday goed door te komen

28-01-2019

Vandaag is het weer Blue Monday. Officieel de somberste dag van het jaar. Op blauwe maandag zouden de meeste mensen zich treurig, somber of weemoedig voelen. De dagen zijn nog steeds donker, goede voornemens zijn mislukt en de eerstvolgende vakantie is nog lang niet in zicht.