Koning bezoekt corona-afdeling voor kwetsbare ouderen en overlegorgaan voor langdurige zorg

26-11-2020

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 25 november een werkbezoek gebracht aan een verpleegafdeling voor coronapatiënten in Breda en aan het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) in Tilburg.

“Wanneer opgroeien en opvoeden moeilijk zijn”

16-11-2020

In de wachtkamer zit de 14-jarige Anne. Ze is door haar moeder naar de huisarts gestuurd met buikpijnklachten. Haar ouders zijn een half jaar geleden gescheiden en haar vader heeft een nieuwe vriendin. Anne kan het niet zo goed met haar vinden. De laatste tijd heeft ze een minder goed contact met haar vader. Er zijn vaak irritaties en laatst is ze ook geslagen. De huisarts heeft Anne doorgestuurd naar praktijkondersteuner (POH) Jeugd Mirjam Toet.

Uitbreiding consultatie huisartsen door GGz Breburg en Indigo

30-10-2020

Bron: Nicole Huttenhuis, communicatieadviseur Reis van de Cliënt

Huisartsen van Zorroo werken samen met GGz Breburg en Indigo Brabant. Doel is dat patiënten sneller op de plek terecht komen die past bij hun hulpvraag. In de zomer is de pilot in Geertruidenberg succesvol afgerond en wordt de consultatie voor huisartsen verder uitgebreid in de hele regio.

Hulp voor eenzame jongeren in Drimmelen

29-10-2020

Bron: BN De Stem, 28 oktober 2020

Gemeente Drimmelen en huisartsen zorggroep Zorroo maken zich sterk voor hulp aan eenzame jongeren in Drimmelen. Jongeren samenbrengen en verbinden, is het doel.

Succesvolle psychische zorg in regio Oosterhout blijft

02-06-2020

Persoonsgericht en laagdrempelig, zo is de psychisch zorg voor patiënten in de regio Oosterhout georganiseerd. Deze zorg blijkt zo succesvol dat zorgverzekeraars VGZ en CZ begin van dit jaar een definitief akkoord hebben gegeven. Een proefperiode van 5 jaar ging hieraan vooraf. Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken (Zorroo) is verantwoordelijk voor deze in Nederland vrij unieke organisatie van zorg.

Praktijkondersteuner Jeugd bij huisarts in Oosterhout blijft

16-04-2020

Bron: BN De Stem, 16 april 2020

De praktijkondersteuner Jeugd bij de huisarts in Oosterhout blijft. Deze helpt kinderen en jongeren met een hulpvraag op het gebied van ontwikkeling, opvoeding en gezondheid. De Gemeente Oosterhout en Zorroo spreken van positieve resultaten. De pilot wordt met twee jaar verlengd.

Videotriage bij Huisartsenpost Oosterhout is nuttig, veilig en efficiënt

02-04-2020

Bron: Medisch Contact, 1 april 2020

In tijden van corona bewijst videotriage via WeSeeDo bij de Huisartsenpost Oosterhout zijn nut. Alle betrokkenen zijn vol lof over de videoverbinding via mobiele telefoon met bellende patiënten.

Het coronavirus zorgt voor versneld inzetten van videoconsulten bij huisarts, psycholoog, praktijkondersteuner en doktersassistente

19-03-2020

Om het besmettingsrisico met het coronavirus te minimaliseren en te zorgen dat mensen met klachten zo veel mogelijk thuis blijven, is het vanaf heden mogelijk om gebruik te maken van videoconsulten met de huisartsen, psychologen en de praktijkondersteuners van huisartsen in de regio Oosterhout.

Zorroo contracteert één DBC voor vier geïntegreerde zorgprogramma's

13-03-2020

Bron: Ineen, 12 maart 2020

Op weg naar persoonsgerichte integrale zorg ontwikkelde Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken (Zorroo) de afgelopen drie jaar één integrale DBC voor mensen met diabetes, CVRM, COPD of astma.

Transmurale Zorg kwetsbare ouderen regio Breda breidt uit

03-03-2020

Transmurale zorg is een flexibele vorm van zorgverlening waarin zorgverleners samen met een kwetsbare oudere cliënt en zijn naasten(n) de regie nemen over de zorg voor de cliënt. Doel is dat een kwetsbare oudere zo lang mogelijk thuis kan blijven en pas wordt opgenomen in het ziekenhuis of verpleeghuis als het echt niet anders kan.