Huisartsenpost Oosterhout start met digitale triage

29-11-2022

Vanaf eind november starten we als eerste huisartsenpost met de slimme triagesoftware van Huisartsen van Nederland. Doel is het verlagen van de telefoondruk.

Zorroo jaarverslag 2022

08-11-2022

Het jaarverslag van 2022 geeft in tekst en beeld uitleg over de innoverende en verbindende kracht van Zorroo, het regionaal samenwerkingsverband van zo’n 80 huisartsen in Oosterhout en omstreken. Kijk en luister naar de terugblik op 2022 van Maud Voermans en Daan Kerklaan, directeuren van Zorroo. En daarna scroll je natuurlijk verder om het hele jaarverslag te bestuderen. Zorroo zette het afgelopen jaar namens en met haar certificaathouders (de huisartsen) weer vruchtbare stappen in de altijd dynamische eerstelijnszorg. Dit jaar in het bijzonder voor het bestendigen van de huisartsenzorg in de toekomst.

Gezondheidszaken online regelen via MijnGezondheid.net

04-11-2022

Om patiënten meer te betrekken bij hun eigen zorg zijn we gestart met het breder inzetten van MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Een mooie stap in ons streven naar eigen regie van de patiënt en persoonsgerichte zorg. Met deze online diensten kunnen patiënten vanaf 16 jaar veel gezondheidszaken bij hun huisartsenpraktijk online regelen.

Lancering website voor mantelzorgers in Oosterhout

08-07-2022

Op 7 juli jl. is de website www.mantelzorgoosterhout.nl gelanceerd. Een website voor mantelzorgers in Oosterhout met informatie, advies en handige video’s. Bedoeling van de website is om mantelzorgers te ondersteunen bij hun zorg.

Zorroo huisartsenpraktijken voeren actie voor goede huisartsenzorg

24-06-2022

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren onze huisartsenpraktijken, samen met alle andere praktijken in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Wanneer bel je de huisartsen spoedpost?

09-06-2022

De huisartsen spoedpost bel je in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen als je dringend medische zorg nodig hebt. Er is dus sprake van spoed. Toch krijgen de huisartsenposten in Brabant op piekmomenten te maken met telefoontjes die hier eigenlijk niet thuishoren. Met als gevolg overbezette telefoonlijnen, lange wachttijden en het risico dat echte spoedgevallen niet meteen de hulp krijgen die zij nodig hebben. De nieuwe website www.wanneerbelikdehuisartsenspoedpost.nl moet bij de Brabantse inwoners meer bewustzijn creëren over wanneer je de huisartsenpost belt.

Vliegende start voor het meekijkconsult

13-04-2022

Bron: Amphia

Het meekijkconsult, waarbij huisartsen digitaal advies vragen aan medisch specialisten, wordt steeds populairder. “Je hebt de vraag zo gesteld.”

Meer ruimte voor leefstijl en preventie

04-04-2022

Bron: InEen

Leefstijlaanpassingen spelen een grote rol bij de preventie van chronische aandoeningen. Maar hoe bereik je mensen die (nog) niet in beeld zijn bij de huisarts? Zorggroep-directeur Daan Kerklaan richtte hiervoor in 2020 een apart bedrijf op: ZoHealthy. Een gedreven pionier over durven, drempels en doorzetten.

Nieuw: spreekuur urogynaecologie bij de huisarts

17-03-2022

Bron: magazine ZorgSpeciaal van Hoogland Medical

Drie maanden op de ziekenhuiswachtlijst voor plasproblemen? Helemaal niet nodig! Continentieverpleegkundigen Kristie en Nicole helpen patiënten op hun eigen spreekuur binnen de huisartsenzorg. Dat is niet alleen sneller, maar ook laagdrempeliger. “De stap naar de huisarts voelt vaak toch kleiner.”