Huisartsenpost Oosterhout start met digitale triage

29-11-2022

Vanaf eind november starten we als eerste huisartsenpost met de slimme triagesoftware van Huisartsen van Nederland. Doel is het verlagen van de telefoondruk.

Zorroo jaarverslag 2021

08-11-2022

Ook in 2021 speelde het coronavirus een grote rol. Met de ervaring die we in de crisistijd hebben opgedaan waren we echter in staat om de lopende zorg en projecten weer op het gewenste niveau te brengen, te innoveren én zoals blijkt uit de cijfers ook nog te verbeteren. Dit laat duidelijk de flexibiliteit zien van de eerstelijnszorg en ook de bereidheid om ondanks drempels de zorgkwaliteit te waarborgen.

Gezondheidszaken online regelen via MijnGezondheid.net

04-11-2022

Om patiënten meer te betrekken bij hun eigen zorg zijn we gestart met het breder inzetten van MijnGezondheid.net en de app MedGemak. Een mooie stap in ons streven naar eigen regie van de patiënt en persoonsgerichte zorg. Met deze online diensten kunnen patiënten vanaf 16 jaar veel gezondheidszaken bij hun huisartsenpraktijk online regelen.

Lancering website voor mantelzorgers in Oosterhout

08-07-2022

Op 7 juli jl. is de website www.mantelzorgoosterhout.nl gelanceerd. Een website voor mantelzorgers in Oosterhout met informatie, advies en handige video’s. Bedoeling van de website is om mantelzorgers te ondersteunen bij hun zorg.

Zorroo huisartsenpraktijken voeren actie voor goede huisartsenzorg

24-06-2022

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren onze huisartsenpraktijken, samen met alle andere praktijken in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Wanneer bel je de huisartsen spoedpost?

09-06-2022

De huisartsen spoedpost bel je in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen als je dringend medische zorg nodig hebt. Er is dus sprake van spoed. Toch krijgen de huisartsenposten in Brabant op piekmomenten te maken met telefoontjes die hier eigenlijk niet thuishoren. Met als gevolg overbezette telefoonlijnen, lange wachttijden en het risico dat echte spoedgevallen niet meteen de hulp krijgen die zij nodig hebben. De nieuwe website www.wanneerbelikdehuisartsenspoedpost.nl moet bij de Brabantse inwoners meer bewustzijn creëren over wanneer je de huisartsenpost belt.

Vliegende start voor het meekijkconsult

13-04-2022

Bron: Amphia

Het meekijkconsult, waarbij huisartsen digitaal advies vragen aan medisch specialisten, wordt steeds populairder. “Je hebt de vraag zo gesteld.”

Meer ruimte voor leefstijl en preventie

04-04-2022

Bron: InEen

Leefstijlaanpassingen spelen een grote rol bij de preventie van chronische aandoeningen. Maar hoe bereik je mensen die (nog) niet in beeld zijn bij de huisarts? Zorggroep-directeur Daan Kerklaan richtte hiervoor in 2020 een apart bedrijf op: ZoHealthy. Een gedreven pionier over durven, drempels en doorzetten.

Nieuw: spreekuur urogynaecologie bij de huisarts

17-03-2022

Bron: magazine ZorgSpeciaal van Hoogland Medical

Drie maanden op de ziekenhuiswachtlijst voor plasproblemen? Helemaal niet nodig! Continentieverpleegkundigen Kristie en Nicole helpen patiënten op hun eigen spreekuur binnen de huisartsenzorg. Dat is niet alleen sneller, maar ook laagdrempeliger. “De stap naar de huisarts voelt vaak toch kleiner.”