Medewerkers in zorg en welzijn bedankt!

22-12-2021

Samen bereik je meer dan alleen. Daar zien wij als huisartsen, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, revalidatieklinieken, thuiszorg en welzijnsorganisaties ook de meerwaarde van. We leven en werken in een bijzondere tijd waar elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend is. Laten we blijven omzien naar elkaar. Want een klein gebaar kan het verschil maken voor iemand.

Praktijkondersteuner blijft in Oosterhout: ‘Iedere week 3 of 4 kinderen mede vanwege scheidingen’

13-12-2021

Bron: Algemeen Dagblad en BN De Stem

OOSTERHOUT – De praktijkondersteuners jeugd blijven definitief in Oosterhout. Ze hebben zich de afgelopen jaren voldoende bewezen en positieve resultaten behaald. "Zo kunnen we sneller werken als er problemen zijn”, zegt praktijkondersteuner Rob Roselle.

Drukte bij Huisartsenpost Oosterhout

04-08-2021

Bij de Huisartsenpost Oosterhout is het ongekend druk. Daarom roepen we op om alléén te bellen bij SPOED. Dus als je klachten hebt in de avond, nacht of in het weekend die echt niet kunnen wachten tot het eerstvolgend spreekuur van je huisarts.

Zorroo introduceert een nieuw logo

19-07-2021

Zorroo introduceert een nieuw logo. Geen grote verandering, maar het bestaande Zorroo logo is opgefrist, strakgetrokken en weer eigentijds gemaakt. Naast een algemeen logo zijn ook aparte logo’s ontwikkeld voor Zorroo Zorg (chronische zorg, GGZ en ouderenzorg), Zorroo Zorg & Welzijn (jeugdzorg), ZorrooPLUS (gespecialiseerde huisartsenzorg) en de Huisartsenpost Oosterhout.

Opnieuw prikken tegen corona door huisartsen in Oosterhout

07-05-2021

In de weekenden van 8 - 9 mei en 15 - 16 mei krijgen ca. 5.600 mensen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van 19 huisartsenpraktijken. Mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas of een BMI boven de 40 en mensen met het syndroom van Down krijgen hun tweede prik tegen corona. Mensen in de leeftijd van 60, 61 en 62 jaar krijgen hun eerste prik. Het prikken gebeurt onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo, deels in samenwerking met het ROC Tilburg.

Opening Gezondheidscentrum Kloosterpad

05-05-2021

Huisartsenpraktijk Kloosterpad, aangesloten bij Zorroo, is een van de praktijken van het nieuwe Gezondheidscentrum Kloosterpad. Het gezondheidscentrum opent op maandag 10 mei a.s. haar deuren. Na een ingrijpende verbouwing is het voormalige politiebureau op de hoek van de Bolkensteeg en Kloosterpad in Dongen omgetoverd in een modern ingericht en makkelijk bereikbare plek waar eerstelijns gezondheidszorg en preventieve gezondheidszorg samenkomen.

We zijn zelf het medicijn

15-04-2021

Vandaag start de campagne ‘We zijn zelf het Medicijn’. Met 3 leefstijladviezen kunnen mensen zelf de kans op dementie verkleinen en de gehele gezondheid vergroten. Uit onderzoek blijkt dat het kan leiden tot 30% minder mensen met dementie. Dat is veel! Zorroo ondersteunt deze campagne in West-Brabant.

Huisartsen geven 2.400 mensen een prik tegen corona in Oosterhout

27-02-2021

Dit weekend krijgen 2.400 mensen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van 18 huisartsenpraktijken: mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas of een BMI boven de 40 en mensen met het syndroom van Down. Het prikken gebeurt voor onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo, in samenspraak met de gemeente Oosterhout.

Vaccinatie van huisartsen in West-Brabant tegen coronavirus op 6 februari jl.

08-02-2021

Bron: Huisartsen Zorggroep Breda, 6 februari 2021

Door een intensieve samenwerking tussen Het Huisartsenteam, Huisartsen Zorggroep Breda, Huisartsencoöperatie West-Brabant, Zorroo en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is de vaccinatie van huisartsen in West-Brabant tot stand gekomen. Het Amphia heeft haar locatie ter beschikking gesteld.

Huisarts woest over brief Viruswaarheid: 'Na vijf regels in de prullenbak gegooid'

14-01-2021

Bron: Omroep Brabant, 14 januari 2021

Bij veel huisartsen is een brief op de mat gevallen van de actiegroep Viruswaarheid. De groep uit in de brief kritiek op de coronavaccins en schrijft dat de artsen hun patiënten moeten attenderen op mogelijke bijwerkingen van het vaccin. De brief is helemaal verkeerd gevallen bij huisarts Lenneke Fleerakkers uit Rijen. “Ik ben tot een regel of vijf gekomen. Toen is hij meteen de prullenbak ingegaan.”