Zorroo inspireert met voorstelling Dag Mama

11-02-2020

De Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken heeft voor een bijzondere manier gekozen om aangesloten huisartsenpraktijken en zorgpartners mee te nemen in de wereld van dementie. Op 10 februari jl. haalde Zorroo de voorstelling Dementie in Theater – Dag Mama in huis, de veelgeprezen muziek theatervoorstelling over omgaan met dementie.

Samen sterk voor betere longzorg in West-Brabant

16-01-2020

Om de longzorg naar een hoger niveau te tillen hebben verschillende zorgverleners in West-Brabant de handen ineengeslagen. Onder het motto: “Samen sterk voor betere kwaliteit longzorg” is per 1 januari 2020 het regionaal Longformularium West-Brabant in werking getreden.

Een gezonde leefstijl met ZoHealthy

02-01-2020

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving. ZoHealthy Leefstijl & Preventie start per 1 januari 2020 en komt voort uit de Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken (Zorroo). De stoppen-met-rokenbegeleiding en de overgewichtbegeleiding van Zorroo gaan dus verder onder deze nieuwe organisatie. Doel is om nog meer te kunnen specialiseren en innoveren op het gebied van leefstijl en preventie.

Huisartsenpost Oosterhout behaalt NPA-certificering

18-12-2019

Op de valreep van 2019 heeft de Huisartsenpost Oosterhout de NPA-certificering behaald. Deze certificering toont aan dat de huisartsenpost over de volle breedte van de organisatie voldoet aan hoge kwaliteitsnormen.

Kwetsbare patiënten vallen tussen wal en schip

02-12-2019

Kwetsbare patiënten vallen tussen wal en schip. Huisartsen hadden nog nooit zoveel moeite deze patiënten te verwijzen naar zorg die zij heel hard nodig hebben. Lenneke Fleerakkers, huisarts in Rijen en aangesloten bij Zorroo, vertelt hierover in een artikel in de Volkskrant en in een interview tijdens het programma KRAAK. van Omroep Brabant.

Preventieve zorg gericht op gezond leven

25-11-2019

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) interviewt leefstijlcoach Renate Boudewijns van Zorroo over preventieve zorg gericht op gezond leven. Lees meer in het online magazine Stand van de zorg met het thema: ‘Zorginnovaties van 2012 tot nu’.

Regionaal project SUPREMOCOL voor suïcide preventie

10-09-2019

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Ook Zorroo maakt zich sterk voor suïcide preventie. Samen met GGz Breburg en ketenpartners neemt Zorroo deel aan het regionale project SUPREMOCOL. Het doel is om het aantal zelfdodingen in Noord-Brabant te laten dalen met minstens 20%.

Online vraagbaak voor Oosterhoutse mantelzorgers

05-09-2019

OOSTERHOUT – Als je vrijwillig en structureel zorgt voor een partner, familielid of buurtgenoot met een ziekte of beperking, komt er veel op je af. Mantelzorgers kunnen vanaf vandaag met hun vragen terecht op de website www.animo-oosterhout.nl. Op een tijdstip dat hen uitkomt kunnen mantelzorgers daar korte video’s bekijken waarin deskundigen antwoord geven op veel gestelde vragen. De site is een initiatief van Animo, een samenwerking van Amphia, Zorroo, GGD-west Brabant, Surplus en gemeente Oosterhout. Oosterhout telt naar schatting zo’n 12.000 mantelzorgers.

Congres ‘Rookvrije Generatie’ op 6 juni a.s voor organisaties in de regio Breda

27-05-2019

Verbonden In Zorg (VIZ), GGD West-Brabant en JOGG Breda organiseren het congres 'Rookvrije Generatie' op donderdag 6 juni van 15.00–18.30 uur om organisaties in de regio Breda te inspireren hun organisatie rookvrij te maken.

Zorroo ondertekent manifest ‘Op weg naar een Rookvrije regio’

19-04-2019

Zorroo ondertekende onlangs het manifest ‘Op weg naar een Rookvrije Regio’ van het samenwerkingsverband ‘Verbonden in Zorg’ (ViZ). Hierbij zijn aangesloten huisartsen, ziekenhuizen, laboratoria, patiënten, verzekeraars, gemeenten, apothekers, GGZ, GGD en VVT-organisaties in de regio Breda. Met het manifest geven de organisaties aan zich de komende jaren in te zetten voor een rookvrije organisatie. Zorroo is een van deze organisaties en zet zich met stoppen-met-rokenbegeleiding (ook voor organisaties) al sinds 2011 in voor een rookvrije generatie.