Huisartsen geven 2.400 mensen een prik tegen corona in Oosterhout

27-02-2021

Dit weekend krijgen 2.400 mensen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van 18 huisartsenpraktijken: mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas of een BMI boven de 40 en mensen met het syndroom van Down. Het prikken gebeurt voor onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo, in samenspraak met de gemeente Oosterhout.

Vaccinatie van huisartsen in West-Brabant tegen coronavirus op 6 februari jl.

08-02-2021

Bron: Huisartsen Zorggroep Breda, 6 februari 2021

Door een intensieve samenwerking tussen Het Huisartsenteam, Huisartsen Zorggroep Breda, Huisartsencoöperatie West-Brabant, Zorroo en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is de vaccinatie van huisartsen in West-Brabant tot stand gekomen. Het Amphia heeft haar locatie ter beschikking gesteld.

Huisarts woest over brief Viruswaarheid: 'Na vijf regels in de prullenbak gegooid'

14-01-2021

Bron: Omroep Brabant, 14 januari 2021

Bij veel huisartsen is een brief op de mat gevallen van de actiegroep Viruswaarheid. De groep uit in de brief kritiek op de coronavaccins en schrijft dat de artsen hun patiënten moeten attenderen op mogelijke bijwerkingen van het vaccin. De brief is helemaal verkeerd gevallen bij huisarts Lenneke Fleerakkers uit Rijen. “Ik ben tot een regel of vijf gekomen. Toen is hij meteen de prullenbak ingegaan.”

Koning bezoekt corona-afdeling voor kwetsbare ouderen en overlegorgaan voor langdurige zorg

26-11-2020

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 25 november een werkbezoek gebracht aan een verpleegafdeling voor coronapatiënten in Breda en aan het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ) in Tilburg.

“Wanneer opgroeien en opvoeden moeilijk zijn”

16-11-2020

In de wachtkamer zit de 14-jarige Anne. Ze is door haar moeder naar de huisarts gestuurd met buikpijnklachten. Haar ouders zijn een half jaar geleden gescheiden en haar vader heeft een nieuwe vriendin. Anne kan het niet zo goed met haar vinden. De laatste tijd heeft ze een minder goed contact met haar vader. Er zijn vaak irritaties en laatst is ze ook geslagen. De huisarts heeft Anne doorgestuurd naar praktijkondersteuner (POH) Jeugd Mirjam Toet.

Uitbreiding consultatie huisartsen door GGz Breburg en Indigo

30-10-2020

Bron: Nicole Huttenhuis, communicatieadviseur Reis van de Cliënt

Huisartsen van Zorroo werken samen met GGz Breburg en Indigo Brabant. Doel is dat patiënten sneller op de plek terecht komen die past bij hun hulpvraag. In de zomer is de pilot in Geertruidenberg succesvol afgerond en wordt de consultatie voor huisartsen verder uitgebreid in de hele regio.

Hulp voor eenzame jongeren in Drimmelen

29-10-2020

Bron: BN De Stem, 28 oktober 2020

Gemeente Drimmelen en huisartsen zorggroep Zorroo maken zich sterk voor hulp aan eenzame jongeren in Drimmelen. Jongeren samenbrengen en verbinden, is het doel.

Succesvolle psychische zorg in regio Oosterhout blijft

02-06-2020

Persoonsgericht en laagdrempelig, zo is de psychisch zorg voor patiënten in de regio Oosterhout georganiseerd. Deze zorg blijkt zo succesvol dat zorgverzekeraars VGZ en CZ begin van dit jaar een definitief akkoord hebben gegeven. Een proefperiode van 5 jaar ging hieraan vooraf. Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken (Zorroo) is verantwoordelijk voor deze in Nederland vrij unieke organisatie van zorg.

Praktijkondersteuner Jeugd bij huisarts in Oosterhout blijft

16-04-2020

Bron: BN De Stem, 16 april 2020

De praktijkondersteuner Jeugd bij de huisarts in Oosterhout blijft. Deze helpt kinderen en jongeren met een hulpvraag op het gebied van ontwikkeling, opvoeding en gezondheid. De Gemeente Oosterhout en Zorroo spreken van positieve resultaten. De pilot wordt met twee jaar verlengd.

Videotriage bij Huisartsenpost Oosterhout is nuttig, veilig en efficiënt

02-04-2020

Bron: Medisch Contact, 1 april 2020

In tijden van corona bewijst videotriage via WeSeeDo bij de Huisartsenpost Oosterhout zijn nut. Alle betrokkenen zijn vol lof over de videoverbinding via mobiele telefoon met bellende patiënten.