Zorroo huisartsenpraktijken voeren actie voor goede huisartsenzorg

24-06-2022

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voeren onze huisartsenpraktijken, samen met alle andere praktijken in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Wanneer bel je de huisartsen spoedpost?

09-06-2022

De huisartsen spoedpost bel je in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen als je dringend medische zorg nodig hebt. Er is dus sprake van spoed. Toch krijgen de huisartsenposten in Brabant op piekmomenten te maken met telefoontjes die hier eigenlijk niet thuishoren. Met als gevolg overbezette telefoonlijnen, lange wachttijden en het risico dat echte spoedgevallen niet meteen de hulp krijgen die zij nodig hebben. De nieuwe website www.wanneerbelikdehuisartsenspoedpost.nl moet bij de Brabantse inwoners meer bewustzijn creëren over wanneer je de huisartsenpost belt.

Vliegende start voor het meekijkconsult

13-04-2022

Bron: Amphia

Het meekijkconsult, waarbij huisartsen digitaal advies vragen aan medisch specialisten, wordt steeds populairder. “Je hebt de vraag zo gesteld.”

Meer ruimte voor leefstijl en preventie

04-04-2022

Bron: InEen

Leefstijlaanpassingen spelen een grote rol bij de preventie van chronische aandoeningen. Maar hoe bereik je mensen die (nog) niet in beeld zijn bij de huisarts? Zorggroep-directeur Daan Kerklaan richtte hiervoor in 2020 een apart bedrijf op: ZoHealthy. Een gedreven pionier over durven, drempels en doorzetten.

Nieuw: spreekuur urogynaecologie bij de huisarts

17-03-2022

Bron: magazine ZorgSpeciaal van Hoogland Medical

Drie maanden op de ziekenhuiswachtlijst voor plasproblemen? Helemaal niet nodig! Continentieverpleegkundigen Kristie en Nicole helpen patiënten op hun eigen spreekuur binnen de huisartsenzorg. Dat is niet alleen sneller, maar ook laagdrempeliger. “De stap naar de huisarts voelt vaak toch kleiner.”

Medewerkers in zorg en welzijn bedankt!

22-12-2021

Samen bereik je meer dan alleen. Daar zien wij als huisartsen, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, revalidatieklinieken, thuiszorg en welzijnsorganisaties ook de meerwaarde van. We leven en werken in een bijzondere tijd waar elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend is. Laten we blijven omzien naar elkaar. Want een klein gebaar kan het verschil maken voor iemand.

Praktijkondersteuner blijft in Oosterhout: ‘Iedere week 3 of 4 kinderen mede vanwege scheidingen’

13-12-2021

Bron: Algemeen Dagblad en BN De Stem

OOSTERHOUT – De praktijkondersteuners jeugd blijven definitief in Oosterhout. Ze hebben zich de afgelopen jaren voldoende bewezen en positieve resultaten behaald. "Zo kunnen we sneller werken als er problemen zijn”, zegt praktijkondersteuner Rob Roselle.

Drukte bij Huisartsenpost Oosterhout

04-08-2021

Bij de Huisartsenpost Oosterhout is het ongekend druk. Daarom roepen we op om alléén te bellen bij SPOED. Dus als je klachten hebt in de avond, nacht of in het weekend die echt niet kunnen wachten tot het eerstvolgend spreekuur van je huisarts.

Zorroo introduceert een nieuw logo

19-07-2021

Zorroo introduceert een nieuw logo. Geen grote verandering, maar het bestaande Zorroo logo is opgefrist, strakgetrokken en weer eigentijds gemaakt. Naast een algemeen logo zijn ook aparte logo’s ontwikkeld voor Zorroo Zorg (chronische zorg, GGZ en ouderenzorg), Zorroo Zorg & Welzijn (jeugdzorg), ZorrooPLUS (gespecialiseerde huisartsenzorg) en de Huisartsenpost Oosterhout.

Wereld Huisartsen Dag op 19 mei

19-05-2021

Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

Vandaag 19 mei is het Wereld Huisartsen Dag. Een dag om stil te staan bij iets dat we eigenlijk heel vanzelfsprekend vinden. Een huisarts die dicht in de buurt werkt, bij je langskomt als het moet en geen lange wachttijden heeft. Dat is niet overal in de wereld zo.