Start Cool 2B Fit voor kinderen met overgewicht

01-02-2019

Na de carnavalsvakantie gaat het Cool 2B Fit programma van start in het Zorroo Eerstelijns Centrum in Oosterhout. Het Cool 2B Fit programma is een gevarieerd sportprogramma voor kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Heeft uw kind overgewicht en wilt u hem of haar aanmelden? Er zijn nog een paar plekken open.

Op naar een gezonde leefstijl

Het Cool 2B Fit programma wil op een gezonde manier en met een positieve benadering kinderen samen met hun ouders/verzorgers leren om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Door kleine veranderingen in eet- en leefgewoonten aan te brengen, kunnen de kinderen blijvend een gezond gewicht bereiken. Daarnaast gaan kinderen meer bewegen/sporten met de kinderfysiotherapeut en sportinstructeur in samenwerking met lokale sport- en beweegaanbieders. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen nu en in de toekomst vaak worden voorkomen.

Wat houdt het programma in?

Het Cool 2B Fit programma duurt in totaal 1,5 jaar en bestaat onder andere uit een leuk en zeer afwisselend sportprogramma, zeven ouder- en kinderbijeenkomsten in een groep, individuele begeleiding en sporten/bewegen in samenwerking met lokale sport- en beweegaanbieders. Uw kind hoeft het niet alleen te doen. Een team van zorgprofessionals staat klaar om u en uw kind samen te begeleiden en te ondersteunen. Het team bestaat uit: diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut, sportcoach en natuurlijk u als ouder.

Vergoeding

Het merendeel van de kosten van Cool 2B Fit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is echter verschillend per zorgverzekeraar en afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Kijk in uw polis of raadpleeg uw zorgverzekeraar. Er is een ouderbijdrage van € 15,00 per maand.

Voor meer informatie en aanmelden: website Cool 2B Fit.