Ooglidcorrectie

Als u last heeft van een vermoeide blik, hoofdpijn door het optrekken van uw wenkbrauwen om de hangende oogleden te corrigeren of een belemmering van uw gezichtsveld door hangende oogleden, dan kan een ooglidcorrectie van het bovenste ooglid de oplossing voor u zijn.

Bij Huisartsen Chirurgie Oosterhout is een ooglidcorrectie van het bovenste ooglid een van de meest uitgevoerde behandelingen. U bent van goede zorg verzekerd.

In de video hieronder krijgt u meer informatie over een ooglidcorrectie van ZorrooPlus Huisartsenchirurgie:

 

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie ofwel blepharoplastiek, wordt een nauwkeurige incisie gemaakt zodat overtollig huid en vetweefsel kan worden verwijderd.

De onderliggende spieren die uiteen geweken zijn worden met zorg weer naar elkaar toe gebracht zodat u een langdurig resultaat mag verwachten.

 

Waarom een ooglidcorrectie?

Naarmate we ouder worden treedt het verouderingsproces van de huid op. Ook vermindert de elasticiteit van de huid waardoor een overschot aan huid op uw oogleden kan ontstaan.

Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn bij een “vermoeide” blik en zwaar overhangende oogleden waarbij de volgende klachten kunnen optreden:

 • Vermoeide ogen
 • Vermindering gezichtsveld
 • Voortdurend fronzen of optrekken van de wenkbrauwen
 • Hoofdpijn

Een ooglidcorrectie kan ook uit cosmetische overwegingen worden uitgevoerd. Hierbij staan het herstel van de arcadeboog en de vorm van het ooglid voorop.

 

U maakt een afspraak en dan?

Intakegesprek

Voor de ingreep plannen we eerst een vrijblijvend en kosteloos persoonlijk gesprek met de arts. Tijdens dit gesprek wordt de ingreep en wat u kunt verwachten besproken.

Ingreep

Een ooglidcorrectie wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. Dit is veel minder belastend dan algehele narcose. Een voordeel is ook dat onder plaatselijke verdoving de aangezichtsspieren niet verslappen, waardoor de ingreep nauwkeuriger is uit te voeren. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten.

Bij binnenkomst worden er eerst foto’s van uw ogen gemaakt. Daarna neemt u plaats op de behandeltafel waar de arts met een markeerstift precies aftekent wat er weggesneden wordt. U gaat liggen op de behandeltafel en het operatiegebied wordt steriel afgedekt. De verdoving wordt geïnjecteerd waarna de ingreep kan beginnen. Na het sluiten van de wond wordt deze met hechtpleistertjes afgeplakt en wordt er begonnen met koelen.

Na het koelen mag u naar huis gaan. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag rijden.

Een week na de ingreep komt u voor de hechtingen te verwijderen. Er worden dan wederom foto’s gemaakt.

In de video hieronder ziet u hoe de ingreep wordt uitgevoerd:

 

Voorbereidingen

 • Stop met roken.
 • Gebruik geen make-up op de dag van de ingreep.
 • Arnica druppels, 3 dagen voor de ingreep tot 1 week na de ingreep.
  Het gebruik van Arnicadruppels kan de bloeduitstortingen verminderen. Druppels dienen ingenomen te worden, niet in de ogen druppelen.
 • Vitamine C hoge dosering, tot 1 week na de ingreep.
  Vitamine C draagt bij aan een goede wondgenezing.
 • Regel vervoer voor de terugreis.
 • Neem 2 paracetamol van 500 mg 1 uur voor de ingreep.
 • Verdeel diepvries doperwtjes (handje vol) in boterhamzakjes en knoop deze aan elkaar en leg deze terug in de vriezer.

 

Wat kunt u verwachten na de ooglidcorrectie?

Dag 1 en 2

De eerste 2 dagen dient u liggend door te brengen. Vermijd onnodige druk op de oogleden en koel een kwartier per uur. Dit kan met behulp van boterhamzakjes gevuld met diepvries doperwtjes. Extra gewicht op de koeling helpt nog wat extra. Leg wel een beschermende doek op de ogen alvorens u gaat koelen.

Een goede nachtrust is belangrijk voor een goed herstel. Daarom hoeft u ’s nachts niet te koelen.

Dag 3 en 4

De oogleden kunnen nog flink zwellen. Er kunnen blauwe plekken zijn die uitzakken en de oogleden kunnen dik en rood worden. Dit hoort er allemaal bij.

U mag blijven koelen als dat prettig is.

Ook de ogen zelf kunnen geïrriteerd aanvoelen. Zwaar werk, sporten en activiteiten als bukken of zwaar tillen dient u de eerste week te vermijden.

Douchen mag, maar probeer de wond en de pleisters droog te houden zolang de hechtingen erin zitten.

Dag 5

De hechtingen worden verwijderd en er worden weer foto’s gemaakt.

Dag 6

In de regel neemt de zwelling af en gaan de ogenleden slinken. Echter, het proces verloopt niet bij iedereen even snel.

Week 2

Nu trekt de meeste zwelling echt weg. Bloeduitstortingen worden verder opgeruimd en opgenomen. Na 2 weken mag u weer oogschaduw op. Mascara mag al eerder maar zorg ervoor dat hij eenvoudig te verwijderen is.

Maand 3 – 1 jaar

Aan de buitenkant laat het eindresultaat zich al zien. Aan de binnenkant echter is het lichaam nog druk bezig om het litteken soepel te krijgen en te ontkleuren, de zenuwuiteinden aan elkaar te laten groeien en onnodig littekenweefsel op te ruimen. Het echte eindresultaat neemt bijna een jaar in beslag.

 

Prijs

De kosten voor een ooglidcorrectie (voor twee ogen) bedragen € 895,-.