Zorroo inspireert met voorstelling Dag Mama

11-02-2020

De Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken heeft voor een bijzondere manier gekozen om aangesloten huisartsenpraktijken en zorgpartners mee te nemen in de wereld van dementie. Op 10 februari jl. haalde Zorroo de voorstelling Dementie in Theater – Dag Mama in huis, de veelgeprezen muziek theatervoorstelling over omgaan met dementie.

“Door deze voorstelling in huis te halen hoopt Zorroo de wereld van dementie begrijpelijk en hanteerbaar te maken voor huisartsen, praktijkondersteuners, doktersassistenten en andere professionals binnen de ouderenzorg in onze regio. Mede door de grote opkomst en de vele enthousiaste reactie die wij achteraf mochten ontvangen verwachten we zeker in deze opzet geslaagd te zijn”, aldus Karin van Deursen, manager Ouderenzorg bij Zorroo.

‘Dag Mama’

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

‘Dag Mama’ geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma’s Nieuwsuur, Landinwaarts en Tijd voor Max. In november 2019 verscheen het boek bij DAG MAMA in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’

De voorstelling vond plaats in theater Dongepark bij Volckaert in Dongen en is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.