Zorroo Eerstelijns Zorg Centrum rookvrij

18-12-2018

Zorroo zet zich met het Stoppen-met-rokenprogramma al jaren in voor een ‘Rookvrije Generatie’ met als uiteindelijk doel een rookvrije samenleving. Een logische stap hierin is een rookvrij terrein rondom het Eerstelijns Zorg Centrum (EZC) aan de Pasteurlaan in Oosterhout. Per 1 januari 2019 is het Zorroo EZC dan ook rookvrij voor medewerkers, patiënten en bezoekers. Dit betekent dat er op het gehele terrein van het EZC, zowel binnen als buiten, voor en achter, niet meer kan worden gerookt. Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, e-sigaretten, e.d.

Rookvrije Generatie

Een groeiend aantal partijen is op weg om zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Met rookvrije omgevingen zorgen we ervoor dat niet-roken de norm is. Door niet te roken of niet zichtbaar in de buurt van kinderen te roken, wordt roken minder normaal en daarmee minder aantrekkelijk voor kinderen. Ook het schadelijke meeroken voorkomen we hiermee. Meer informatie over de campagne Rookvrije Generatie vindt u op rookvrijegeneratie.nl.

Gezond en veilig

Een rookvrij Eerstelijns Zorg Centrum hoort bij een gezonde en veilige omgeving voor kinderen. Het EZC van Zorroo zet zich dan ook in om de verleidingen weg te halen en het terrein waar kinderen komen rookvrij te maken. Zo geven we onze kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien.