We zijn zelf het medicijn

15-04-2021

Vandaag start de campagne ‘We zijn zelf het Medicijn’. Met 3 leefstijladviezen kunnen mensen zelf de kans op dementie verkleinen en de gehele gezondheid vergroten. Want uit onderzoek blijkt dat het kan leiden tot 30% minder mensen met dementie. Dat is veel! Zorroo ondersteunt deze campagne in West-Brabant.

We zijn zelf het medicijn

West-Brabant staat voor een grote uitdaging als het gaat om gezondheid. Want als je het vergelijkt met de rest van Nederland zijn Brabanders vaker ongezonder en leven ze ongeveer een jaar korter dan de gemiddelde Nederlander. In Brabant sterven meer mensen aan hart- en vaatziekten, hebben meer mensen overgewicht en komen chronische aandoeningen zoals kanker en diabetes vaker voor. Het is nog niet gelukt om de achterstand in te lopen. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Drie leefstijladviezen

Je kunt zelf veel doen om je hersenen gezond te houden. Daarmee verklein je de kans op dementie en vergroot je bovendien je gehele gezondheid. Maastrichtse wetenschappers ontdekten dat drie leefstijladviezen centraal staan:
• Blijf nieuwsgierig (heb een doel: een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
• Eet gezond (veel groente en fruit, olijfolie, rook niet)
• Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, zorg dat je bezig blijft).

Meer informatie over deze campagne vind je op www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/westbrabant