Vervolg actieprogramma Mentale Gezondheid op 30 maart 2023

13-03-2023

Update Actieprogramma Mentale Gezondheid

Denk en doe mee op 30 maart 2023

De afgelopen maanden is achter de schermen gewerkt aan een actieprogramma dat zich de komende jaren richt op het verbeteren van de mentale gezondheid van Oosterhoutse jongeren. Hiervoor trekken Oosterhoutse jongeren, ouders, lokale aanbieders van jeugdhulpverlening, onderwijs en gemeente al sinds de eerste bijeenkomst in juni 2022 samen op. De bereidheid om gezamenlijk te doen wat nodig is voor jongeren die mentaal vastlopen, bleek erg groot.

Na de eerste bijeenkomst zijn GGZ Breburg, het Inspiratielab en Zorroo aan de slag gegaan. Met succes. De opgehaalde input is verwerkt in een plan waar het ministerie van VWS /ZonMw een mooie subsidie aan heeft toegekend.

Kom naar de update en denk mee
Op 30 maart a.s. neemt het actieteam je graag mee in de plannen die inmiddels gemaakt zijn. Ook is er ruimte om jouw ideeën te delen en te sparren met anderen over de verdere uitwerking van het actieprogramma en zal op deze avond formeel getekend worden voor commitment richting dit Actieprogramma door Wethouder Beenhakker van de gemeente Oosterhout.

Ben je een Oosterhoutse jongere met een mening over of ervaring met dit onderwerp? Ben je een betrokken ouder met ervaring in de zoektocht naar passende mentale steun of hulp voor je kind? Ben je werkzaam op een plek waar je veel jongeren tegenkomt en denk je graag mee over hoe kan worden samengewerkt voor deze jongeren?

Sluit dan zeker aan op 30 maart a.s. vanaf 19.00 u (inloop vanaf 18.45 u) in de Gekroonde Bel (Bredaseweg 106, Oosterhout).

Graag vooraf aanmelden voor deze avond via Paul Thijssen, Projectsecretaris: pthijssen@casema.nl

Tot dan!

Namens het actieteam,

Iwona Thielen, projectleider Actieprogramma