Opnieuw prikken tegen corona door huisartsen in Oosterhout

07-05-2021

In de weekenden van 8 – 9 mei en 15 – 16 mei krijgen ca. 5.600 mensen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Daarbij gaat het om patiënten van 19 huisartsenpraktijken. Mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas of een BMI boven de 40 en mensen met het syndroom van Down krijgen hun tweede prik tegen corona. Mensen in de leeftijd van 60, 61 en 62 jaar krijgen hun eerste prik. Het prikken gebeurt onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo, deels in samenwerking met het ROC Tilburg.

Uitnodigingen

De doelgroepen uit de omgeving Oosterhout hebben via de eigen huisarts een uitnodiging gekregen. In de brief stond een link met een unieke code waardoor iedereen een eigen tijd kon kiezen om de prik tegen corona te krijgen.

Samenwerking huisartsen en ROC Tilburg

Er wordt in shifts geprikt met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca. Er zijn steeds zo’n 25 à 30 mensen aanwezig om de zaak te begeleiden. In het weekend van 8 – 9 mei gaat het om huisartsen, doktersassistenten, verpleegkundigen en apotheken. In het weekend van 15 – 16 mei gaat het om studenten van het ROC Tilburg. Zij krijgen zo de mogelijkheid werkervaring op te doen in een tijd waarin het erg moeilijk is om een stageplaats te vinden. De derdejaars studenten Doktersassistent verzorgen de triage en het prikken. Op de overige plekken staan eerste- en tweedejaars studenten Doktersassistent en Tandartsassistent. Zij worden daarbij begeleid door hun docenten van het ROC Tilburg.

Spelregels

Er zijn spelregels opgesteld om het prikken veilig en efficiënt te laten verlopen. Zo is het is belangrijk dat mensen op tijd komen. Ze moeten na de prik nog een kwartier blijven zitten. Daarna is het de bedoeling om vooral niet te blijven hangen en snel weg te gaan. Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk mensen fietsend of lopend komen. Dat zorgt voor een lagere belasting van de parkeerplaatsen.

Oosterheidehal

In samenspraak met de gemeente Oosterhout is er net als tijdens het vaccineren in het weekend van 27 – 28 februari gekozen voor De Oosterheidehal. Deze sporthal is goed bereikbaar en er zijn veel parkeerplaatsen in de buurt. Het verkeer wordt geregeld.