Icon

Zorroo CVRM patiëntenfolder 219.72 KB 841 downloads

...

  De huisarts kan voor u een risicoprofiel hart- en vaatziekten opstellen.
  Dit doet hij aan de hand van doorgemaakte hart- en vaatziekten, andere aandoeningen die u mogelijk heeft, erfelijke belasting en leefstijl.
  Als u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten heeft, wordt u regelmatig gecontroleerd door de huisarts, die hoofdbehandelaar is.
  Heeft u zowel Diabetes mellitus type 2 als een verhoogd Cardiovasculair Risico, dan valt u onder het zorgprogramma Diabetes mellitus type 2.

  De huisarts delegeert een aantal taken uit het Zorgprogramma Cardiovasculair Risicomanagement naar de praktijkondersteuner. Meestal voert zij de jaarlijkse controle uit. Uiteraard werkt zij in nauw overleg met uw huisarts, die eindverantwoordelijk blijft. Meer daarover kunt u lezen in de Zorgstandaard CVRM.

  Schermafbeelding 2015-10-05 om 12.23.06Het belangrijkste doel van de opsporing en behandeling van de risico’s op hart- en vaatziekten is om deze risico’s te verminderen.
  Een gezonde leefstijl als gezond eten, niet-roken en regelmatig bewegen, is daarbij belangrijk.
  Daarnaast kan uw huisarts u medicijnen voorschrijven.

   

  Individueel Zorgplan

  Als u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten heeft, wordt er, afgestemd op uw persoonlijke situatie, een individueel zorgplan opgesteld. Hierin staat omschreven wat u zelf kunt doen, wat huisarts en praktijkondersteuner voor u kunnen doen en welke andere zorgverleners bij uw behandeling betrokken worden. Vanuit dit zorgplan kunt u ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld leefstijldoelen.