Samenwerking Huisartsenpost Oosterhout en Thebe Nachtvlinders

Sinds 18 juni jl. werkt een van de teams van het Thebe Ambulant-Nachtteam, De Nachtvlinders, vanuit locatie Huisartsenpost Oosterhout. Met de verhuizing van De Nachtvlinders naar de huisartsenpost willen beide partijen een mooie en intensieve samenwerking opbouwen in de regio Oosterhout. Uit een eerste evaluatie blijkt dat de samenwerking prima bevalt. De mogelijkheden voor een bredere inzet in de avond-, nacht- en weekenduren en een verdere integratie worden nader onderzocht.

Huisartsenpost Oosterhout

De Huisartsenpost Oosterhout verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg in de avond, de nacht, het weekend en op officiële feestdagen in de regio Oosterhout en omstreken. Het gaat dan om gezondheidsklachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgend spreekuur van uw eigen huisarts of tot de volgende werkdag. De Huisartsenpost Oosterhout maakt deel uit van de Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken. Zorroo is een regionaal samenwerkingsverband van zo’n 70 huisartsen. Met elkaar wordt er gestreefd naar het leveren van optimale zorg. Innovatie en verbinding zijn hierbij de kernwaarden. Om zorg op maat te leveren aan de patiënt werkt Zorroo samen met meerdere zorgpartners, waaronder nu ook de Thebe Nachtvlinders.

Thebe Ambulant-Nachtteam De Nachtvlinders

Het Thebe Ambulant-Nachtteam De Nachtvlinders biedt elke nacht tussen 23:00 uur en 7:00 uur zorg en verpleging aan cliënten die dat nodig hebben. Het team van 4 personen richt zich vooral op ongeplande zorg (personenalarmering) en incidentele kortdurende zorg (katheter, stomazorg). De Nachtvlinders maken onderdeel uit van het grotere Thebe Ambulant-Nachtteam dat bestaat uit 17 medewerkers die verspreid over West- en Midden-Brabant de nachtzorg uitvoert voor Thebe en niet-Thebe cliënten. Het werkgebied van de Nachtvlinders is Oosterhout, Oosteind, Den Hout, Drimmelen, Raamsdonk, Raamsdonksveer, Geertruidenberg, Made, Hank, Dussen, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Werkendam, Woudrichem, Veen, Eethen, Uppel, Oudendijk, Waardhuizen, Uitwijk, Genderen, Wijk en Aalburg, Almkerk, Rijswijk, Meeuwen, Babyloniënbroek en Drongelen.

Het adres van de Huisartsenpost Oosterhout en het Thebe Ambulant-Nachtteam is Pasteurlaan 9a in Oosterhout. Meer informatie over de Huisartsenpost Oosterhout vindt u op www.hapoosterhout.nl en meer informatie over de nachtverpleging van Thebe vindt u op www.thebe.nl.

8160489B-481A-4A09-A831-47DA00FBFD08