Opening Gezondheidscentrum Kloosterpad

05-05-2021

10 mei 2021 opent het nieuwe Gezondheidscentrum Kloosterpad haar deuren. Na een ingrijpende verbouwing is het voormalige politiebureau op de hoek van de Bolkensteeg en Kloosterpad in Dongen omgetoverd in een modern ingericht en makkelijk bereikbare plek waar eerstelijns gezondheidszorg en preventieve gezondheidszorg samenkomen.

Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Op de benedenverdieping is de nieuwe locatie van Huisartsenpraktijk Kloosterpad gevestigd. Huisartsenpraktijk Kloosterpad is een van de bij Zorroo aangesloten huisartsenpraktijken. Ten opzichte van de voormalige locatie 150 meter verderop is een flinke slag gemaakt in uitbreiding van ruimte en mogelijkheden van de praktijk. Verder blijft alles vertrouwd bij het oude.

GGD afdeling Jeugdgezondheidszorg

Op de bovenverdieping wordt het grootste gedeelte ingenomen door de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD. Het consultatiebureau van de GGD Hart voor Brabant komt dus na een tijdelijke huisvesting in Loon op Zand terug naar Dongen. Vanaf 17 mei aanstaande zijn ouders van harte welkom op de bovenverdieping van het gezondheidscentrum.

Overige praktijken

Een aantal al bekende paramedische praktijken uit Dongen opent in het nieuwe gezondheidscentrum een nieuwe locatie. Het gaat om Tract Psychologen, Gerrits Hoofd Hals Therapie en Adem-regie en Fysiotherapie Beljaart. Nieuw in Dongen is een vestiging van RondOm Podotherapeuten. De Dongense apothekers hebben gezorgd voor een medicatie-automaat waar u 24/7 uw herhaalmedicatie kunt afhalen.

Loet Birker, een van de huisartsen van Huisartsenpraktijk Kloosterpad: “Het was een hele klus afgelopen jaar om het gebouw gebruiksklaar te maken als gezondheidscentrum. De binnenkant is volledig op de schop genomen en het gebouw is qua energievoorziening helemaal aangepast aan de eisen van vandaag. Het buitenterrein is een heel stuk toegankelijker gemaakt en de nodige maatregelen zijn genomen om corona-proof te kunnen werken. We kijken uit naar de samenwerking met de andere partijen in het pand. We zijn enorm trots op het resultaat en vinden dat we voor iedereen die er komt werken en voor Dongen iets heel moois hebben neergezet”.

Lees meer over de praktijken in het centrum op www.gezondheidscentrum-kloosterpad.nl