Huisartsen geven 2.400 mensen een prik tegen corona in Oosterhout

27-02-2021

Dit weekend krijgen 2.400 mensen hun prik tegen corona in sporthal Oosterheide in Oosterhout. Het gaat om patiënten van 18 huisartsenpraktijken: mensen in de leeftijd van 63 en 64 jaar, mensen met obesitas of een BMI boven de 40 en mensen met het syndroom van Down. Het prikken gebeurt voor onder supervisie van huisartsen zorggroep Zorroo, in samenspraak met de gemeente Oosterhout.

Deze doelgroep uit de omgeving Oosterhout heeft via de eigen huisarts een uitnodiging gekregen. In de brief stond een link met een unieke code waardoor iedereen een eigen tijd kon kiezen om de prik tegen corona te krijgen.

Er wordt in shifts geprikt met het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca. Er zijn steeds zo’n twintig mensen aanwezig om de zaak te begeleiden. Het gaat dan om huisartsen, doktersassistenten en verpleegkundigen.

Er zijn spelregels opgesteld om het prikken veilig en efficiënt te laten verlopen. Zo is het is belangrijk dat mensen op tijd komen. Ze moeten na de prik nog een kwartier blijven zitten. Daarna is het de bedoeling om vooral niet te blijven hangen en snel weg te gaan. Het zou fijn zijn als zoveel mogelijk mensen fietsend of lopend komen. Dat zorgt voor een lagere belasting van de parkeerplaatsen.

In samenspraak met de gemeente Oosterhout is er gekozen voor sporthal Oosterheide. Deze sporthal is goed bereikbaar en er zijn veel parkeerplaatsen in de buurt. Het verkeer wordt geregeld.