Congres ‘Rookvrije Generatie’ op 6 juni a.s voor organisaties in de regio Breda

27-05-2019

Verbonden In Zorg (VIZ), GGD West-Brabant en JOGG Breda organiseren het congres ‘Rookvrije Generatie’ op donderdag 6 juni van 15.00–18.30 uur om organisaties in de regio Breda te inspireren hun organisatie rookvrij te maken. Graag willen zij organisaties inspireren met best practices uit de regio en met tips en ervaringen uit de praktijk. Zorroo is betrokken bij VIZ, een samenwerkingsverband van eerste en tweedelijns organisaties, de caresector, gemeenten en verzekeraars.

Rookvrij opgroeien

Rookvrij opgroeien zou eigenlijk heel vanzelfsprekend moeten zijn. Ieder kind in de regio Breda zou in een rookvrije omgeving moeten kunnen leven, spelen, leren en sporten. Gelukkig kan dit in onze regio al op heel veel plekken. Steeds meer kinderopvangorganisaties, speeltuinen, scholen en sportclubs zijn rookvrij. Ook ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en andere zorgorganisaties zetten zich massaal in om hun gebouwen en terreinen rookvrij te maken. Zo is het gehele terrein van het Zorroo Eerstelijns Zorg Centrum aan de Pasteurlaan in Oosterhout sinds 1 januari van dit jaar rookvrij (zie nieuwsbericht).

Informatie en aanmelden

Al deze inspanning is mooi! Maar we zijn er nog niet. Nog steeds zijn er plekken waar wel gerookt mag worden. Samen komen we verder. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen in onze regio rookvrij opgroeien. Meld u nu aan voor het congres ‘Rookvrije Generatie’. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van het JOGG Breda.