Zorroo viert 10-jarig jubileum

4281fa9e-aab1-4eb2-abc5-bf03e411e054

 

 

 

 

 

Deze maand viert Zorroo het 10-jarig bestaan van de huisartsen zorggroep. Dat betekent dat patiënten in de regio Oosterhout al 10 jaar kunnen rekenen op optimale huisartsenzorg. Zorroo is trots op dit jubileum en besteedt hier dan ook volop aandacht aan.

Wat doet huisartsen zorggroep Zorroo?

Zorroo staat voor Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken en is een regionale zorggroep van zo’n 70 huisartsen. Zorroo ondersteunt de zorg voor mensen met een chronische ziekte en psychische of sociale klachten. Hierbij is speciale aandacht voor de jeugd en kwetsbare ouderen. Zorroo heeft de afgelopen 10 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt en biedt momenteel zorgprogramma’s op het gebied van Diabetes Mellitus type 2, COPD, Astma, Hart- en Vaatziekten (CVRM), Basis GGz en Ouderenzorg. Hierbij werkt Zorroo nauw samen met zowel zorgpartners zoals pedicures, psychologen, laboratoria, ziekenhuizen, etc., als met gemeenten, welzijnsorganisaties en patiëntenorganisaties. De huisartsen zorggroep overlegt de inhoud en financiering van de zorgprogramma’s met de zorgverzekeraar. Zo ontvangen patiënten de best mogelijke zorg.

Huisartsenpost Oosterhout

Sinds 1 januari 2017 werkt de Huisartsenpost Oosterhout onder de vlag van Zorroo. Dit betekent dat Zorroo hét aanspreekpunt is voor 24-uurs huisartsenzorg in de regio Oosterhout en omstreken. De huisartsenpost verzorgt de spoedeisende huisartsenzorg in de avond, de nacht, het weekend en op officiële feestdagen. Het gaat dan om gezondheidsklachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgend spreekuur van uw eigen huisarts of tot de volgende werkdag.

Leefstijl en preventie

Ook biedt Zorroo programma’s op het gebied van leefstijl en preventie. Met een gezonde leefstijl levert u zelf namelijk een belangrijke bijdrage aan lekker in uw vel zitten en gezond zijn. De leefstijlprogramma’s van Zorroo ondersteunen u hierbij. Het gaat dan om programma’s zoals Stoppen met Roken, CooL leefstijlcoaching en sinds kort ook Overgewicht en Cool2Bfit voor kinderen van 8 tot 13 jaar met een boven gezond gewicht. Aanmelden voor de leefstijlprogramma’s kan via uw huisarts en deze website.

Speerpunt voor de toekomst

Speerpunt van Zorroo voor de toekomst is om de patiënt nog meer centraal te zetten en zorg op maat te leveren. Hiervoor moet de zorg voor patiënten anders ingericht worden zodat er meer ruimte ontstaat voor het gesprek met de patiënt. Een gesprek over niet alleen de aandoening, maar ook over zaken die een grote rol spelen bij de behandeling. Goede resultaten bereik je namelijk alleen als de patiënt actief meedoet en meedenkt en als de zorg aansluit op de persoonlijke situatie van de patiënt.

Singelloop Breda 2018

Zorroo en de aangesloten huisartsenpraktijken deden op 7 oktober jl. mee aan de Bredase Singelloop 2018. Een sportieve manier om het 10-jarig jubileum samen met elkaar te vieren. Niet voor niets staan een gezonde leefstijl en preventie van ziekte hoog in het vaandel bij de zorggroep en de huisartsenpraktijken. We kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige dag.

Feestelijke Facebook actie voor inwoners regio Oosterhout en omstreken

Om het jubileum te vieren met alle inwoners uit de regio Oosterhout en omstreken organiseert Zorroo een feestelijke Facebook actie. De 3 meest originele felicitaties op onze Facebookpagina ontvangen een maand lang iedere week een gezonde fruitmand. Op 30 november a.s. maken we via Facebook de winnaars bekend.