Zorroo breidt Stoppen met Roken begeleiding uit

Vanaf heden biedt zorggroep Zorroo ook Stoppen met Roken begeleiding in Amersfoort, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Zwijndrecht en omgeving. Iedereen die wil stoppen kan zich via deze website voor deze individuele begeleiding aanmelden.

Voor stoppen met roken zijn veel goede redenen. Misschien probeerde u het al eerder, maar bleek het stoppen lastig vol te houden. Zorroo kan u hierin begeleiden. U vervult zelf de belangrijkste rol in het proces om te stoppen met roken. Het lukt als u zélf echt wilt stoppen. Stoppen met roken is de beste beslissing die u voor uzelf gaat nemen.

Begeleiding

De individuele begeleiding duurt in totaal drie maanden en bestaat uit vijf gesprekken. Tussen de gesprekken door kunnen er ook telefonische contactmomenten zijn. Tenslotte is ook telefonische nazorg na een half jaar en na een jaar inbegrepen in de begeleiding.

App

Als extra ondersteuning heeft Zorroo de “Nu Stoppen met Roken” app ontwikkeld voor uw smartphone. Zo kunt u tijdens moeilijke momenten op ieder moment van de dag ondersteuning krijgen. De app is verkrijgbaar in de appstore of playstore.

Zorroo heeft al veel ervaring met de Stoppen met Roken begeleiding in de regio Oosterhout. Het begeleidingsprogramma is samengesteld in samenwerking met Jellinek, kliniek voor verslavingszorg te Amsterdam. Alle stopcoaches hebben een speciale training gevolgd om u te begeleiden in het stoppen met roken. Zij staan geregistreerd in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

De Stoppen met Roken begeleiding wordt vergoed vanuit de basisverzekering van iedere zorgverzekeraar. Wel is het eigen risico van toepassing.

Lichtkrant 1e kwartaal 2018 klein