Icon

Zorroo voetzorg brochure 2016/17 5.02 MB 194 downloads

...
Icon

Zorroo Patiënteninformatie Diabetes 1.91 MB 2215 downloads

...
Icon

Zorroo ondersteunt u met Diabetes 76.56 KB 876 downloads

...

  Heeft u Diabetes mellitus type 2, dan bent u in principe onder behandeling bij de huisarts, die hoofdbehandelaar is.
  Indien u zowel Diabetes mellitus type 2 heeft als een verhoogd Cardiovasculair Risico, dan valt u onder het zorgprogramma Diabetes mellitus type 2.

  De huisarts delegeert een aantal taken uit het Zorgprogramma Diabetes Mellitus type 2 naar de praktijkondersteuner. Met haar zult u dan ook het meeste contact hebben. Uiteraard doet zij dit in nauw overleg met uw huisarts, die eindverantwoordelijk blijft. Meer daarover kunt lezen in de Zorgstandaard Diabetes.

  Het belangrijkste doel van de behandeling is om uw bloedsuikerwaarden te normaliseren. Daarmee wordt het risico op bijkomende schade, bijvoorbeeld aan ogen en voeten, verminderd.
  Een gezonde leefstijl als niet-roken, regelmatig bewegen en eventueel afvallen, is daarbij belangrijk.
  Daarnaast kan uw huisarts u medicijnen voorschrijven.

   

  Schermafbeelding 2015-10-05 om 11.44.01Individueel Zorgplan

  Als u Diabetes mellitus type 2 heeft, wordt er, afgestemd op uw persoonlijke situatie, een individueel zorgplan opgesteld. Hierin staat omschreven wat u zelf kunt doen, wat huisarts en praktijkondersteuner voor u kunnen doen en welke andere zorgverleners bij uw behandeling betrokken worden. Vanuit dit zorgplan kunt u ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld leefdoelen en om beter met uw ziekte om te kunnen gaan.