Zeker van uw zorg bij een longziekte

Bron: Longfonds

Met een longziekte wilt u zeker zijn van uw zorg. Die moet goed zijn, bij u passen en betaalbaar zijn. Hoe uw zorg er uit ziet, hangt grotendeels af van uw zorgverzekering. Het Longfonds zet voor u op een rij, waar u met een longziekte op moet letten als u een zorgverzekering kiest.
De zorgverzekering is op dit moment belangrijk, want u kunt elke winter van zorgverzekering wisselen. Dat kan lonend zijn: voor de zorg die u ontvangt, voor uw portemonnee. U kiest, u bepaalt hoe uw zorg er uit ziet. Veel zorg of weinig. De arts die u kent, het medicijn dat u kent, de behandeling die bij u past – het is belangrijk dat u zelf kiest.

Weten wat je kiest

Keuzes maken voor uw zorg kan betekenen dat u wilt wisselen van zorgverzekeraar. Of wisselen voor u interessant is, hangt af van uw situatie. Welke zorg krijgt u het komende jaar? Wat bent u bereid te betalen voor de zorgverzekering en welk risico wilt u zelf nemen? Het kiezen van de juiste zorgverzekering in uw situatie, vraagt dat u zich er in verdiept. Daar helpen we bij. Met informatie en hulp.